Σε πορεία υλοποίησης το έργο ανάδειξης των νερόμυλων Κρατερού

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” τα τεύχη δημοπράτησης του έργου “Διαδρομές σύνδεσης και ανάδειξης νερόμυλων Κρατερού” συνολικού προϋπολογισμού 317.238,80 ευρώ.
Μετά την έγκριση, το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου, που με την ολοκλήρωση του θα αλλάξει εντελώς την όψη της ευρύτερης περιοχής, αποδίδοντας της προστιθέμενο τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Το έργο προβλέπει επιγραμματικά:
α) τη σύνδεση των νερόμυλων μεταξύ τους, με την ένταξη τους σε ένα δίκτυο διαδρομών συνολικού μήκους 2.800 μ., μέσα από στοχευμένες εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, σήμανσης, τοποθέτησης πεζογεφυρών κ.ά.
β) τη δημιουργία υποδομής για την ανάδειξη των νερόμυλων με εργασίες ανάπλασης και την προβολή τους σαν ενιαίο επισκέψιμο σύνολο.
“Πρόκειται για ένα σημαντικό και ιδιαίτερο έργο για το οποίο κάναμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Είναι ένα έργο που το χρωστούσαμε στην ιστορία της περιοχής μας και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο μια ξεχασμένη εδώ και χρόνια περιοχή του Δήμου μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Νερόμυλοι Κρατερού Νερόμυλοι Κρατερού

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα