Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας

Με θέματα που αφορούν τη λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν από εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετών κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτριου Θεοφανίδη, στη νέα αίθουσα Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.
Συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Ιωακειμίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Παπαναστασίου, εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κ. Παναγιώτης Κοϊδης, η εκπρόσωπος της Ραδιολέσχης Φλώρινας κα Ασπασία Ζουζέλη και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος.
Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, για τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εποπτείας και για το πλήρες σχέδιο εφαρμογής εργασιών αποχιονισμού και απομάκρυνσης μεγάλων ποσοτήτων χιονιού. Επίσης, κατέθεσαν εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού επιπέδου συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων.
Μετά από διαλογική συζήτηση και με βάση τα μνημόνια ενεργειών που έχει συντάξει ο Δήμος Φλώρινας, τη νομοθεσία και τις οδηγίες των εγκυκλίων και ιδιαίτερα τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων, καθορίστηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι ενέργειες του κάθε φορέα και οι απαραίτητες συνεργασίες, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από έντονες χιονοπτώσεις ή χαμηλές θερμοκρασίες (παγετός).

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα