Δ.Τ. – Με το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και τις χορωδίες του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» συνεχίστηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας (pics)

logo-dimos100x100

Με το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και τις χορωδίες του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» συνεχίστηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας

Συνεχίστηκαν και χθες, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας, με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις συλλόγων της πόλης.
Το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια παρουσίας του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Χριστίνα Γκόλνα παρουσίασε αναλυτικά την πορεία του Λυκείου από το 1952 έως τις μέρες μας και ακολούθησαν οι κεντρικές εισηγήσεις από τον κ. Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθυντή Ερευνών και Διευθυντή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και τον κ. Παναγιώτη Καμηλάκη, Ερευνητή της Ακαδημίας Αθηνών.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι κ. Αλέξανδρος Βιδούρης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση τοπικών χορών από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων.
Το απόγευμα, στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», η Μικτή Χορωδία και η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του συλλόγου παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα με κάλαντα της Ελλάδας και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της κας Αλέκας Παπά.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ακούστηκαν και τα τραγούδια με τα οποία η Μικτή Χορωδία έλαβε, προ λίγων ημερών, το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

18122022 00001

18122022 00002

18122022 00003

18122022 00000

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα