04.10.2013 – Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013 το ετήσιο Γενικό ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

04102013 1

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013 στην πόλη της Φλώρινας το ετήσιο Γενικό ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με θέμα «Εκκλησία και αιρέσεις», παρουσία και του Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του είπε:
«Ζούμε τα δυσκολότερα μεταπολεμικά χρόνια στον τόπο μας.
Τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, επηρέασαν όπως ήταν φυσικό και τη μικρή μας κοινωνία, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την γαλήνη της ψυχής μας και την καθημερινότητας μας.
Η ανάγκη της επιβίωσης, το καθημερινό άγχος για να βρεις έστω κι ένα μεροκάματο, είναι τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας. και η έννοια του «αγαπάτε αλλήλους», η εθελοντική προσφορά στον διπλανό μας που την έχει ανάγκη, η αλληλεγγύη μεταξύ μας, είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και Video

 

 

 

Κι αυτό το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, από το κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρετε και είναι αρκετά βαρύ, αφού το ένα τρίτο της κοινωνίας μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο Μητροπολίτης μας είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος με σημαντικό έργο και προσφορά, που αγωνίζεται για τα δίκαια της κοινωνίας και του λαού. Κι εσείς οι ιερείς, οι αθόρυβοι εργάτες της προσφοράς και της αλληλεγγύης, είστε στην πρώτη γραμμή και μάχεστε για το πνεύμα αλλά και το σώμα των πιστών και όχι μόνον. Ο πολίτης που έχει το πρόβλημα στον παπά του χωριού, της εκκλησίας της γειτονιάς του θα τρέξει, για να τον βοηθήσει πνευματικά αλλά και υλικά. Κι αυτή την υλική πλευρά δεν πρέπει καθόλου να την υποτιμούμε, γιατί στα δύσκολα που περνάμε και πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό, σήμερα που καταλύθηκε το κοινωνικό κράτος, το βάρος όλο έπεσε στις δικές σας πλάτες. Και γι’ αυτό σας χρωστάμε όλοι βαθιά ευγνωμοσύνη.

04102013 3

Σεβασμιότατε,
Γνωρίζουμε όλοι την αγωνία και το ενδιαφέρον σας αλλά και τη συμμετοχή σας στις διαδικασίες επίλυσης όλων αυτών των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και οι πολίτες του, από την ημέρα της παρουσίας εδώ στη μικρή μας πόλη.
Γνωρίζουμε ότι δεν σιωπήσατε ποτέ, δεν οπισθοχωρήσατε ποτέ. Ήσασταν και είστε πάντα στην πρώτη γραμμή, μάχιμος και ακμαίος στα μεγάλα και στα μικρά.
Κι αυτό δείχνει πως η δική μας εκκλησία είναι ζώσα και το ποιμαντικό σας καθήκον πολύπλευρο, για μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη και ευημερούσα.
Ως πιστοί και ως πολίτες του νομού αυτού, είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε σε μια Μητρόπολη ανησυχούσα, μια Μητρόπολη δημιουργούσα, μια Μητρόπολη ποιμένουσα, μια Μητρόπολη δημοκρατικά λειτουργούσα. Κι αυτό το δείχνει η σημερινή σας παρουσία στο αρχιερατικό συνέδριο.
Το ήθος σας, ο χαρακτήρας σας, η διακονία σας στην εκκλησία και την κοινωνία, αποτελούν τα εχέγγυα δικαίωσης των προσδοκιών των πολιτών, για μια Εκκλησία που βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, για μια Εκκλησία με μεγαλύτερο κοινωνικό έργο.
Εύχομαι η Χάρις του Θεού να δίνει υγεία, δύναμη και κουράγιο σε όλους σας, για να ανταπεξέλθετε στο υψηλό, δύσκολο και πολυσχιδές έργο σας».

04102013 2

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα