06.02.2013 – Δελτίο Τύπου (ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ημερίδα με θέμα «Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από το Δήμο Φλώρινας.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Από το πρωί της Τρίτης περίπου 800 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, ενημερώθηκαν από τον Υπαστυνόμο Α’ Παπαδόπουλο Βενιαμίν για τους κινδύνους που υπάρχουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, καθώς και για τους τρόπους που μπορούν να προφυλαχθούν από αυτούς.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, υπήρξε σχετική ομιλία η οποία απευθυνόταν κυρίως σε γονείς και ενηλίκους, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλη την οικογένεια.
Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε αρκετές φορές ότι όλοι οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη δημοσίευση των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς αυτά μπορούν να αποθηκευτούν και να αναπαραχθούν από άλλους χρήστες, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή. Ανέφερε τέλος, ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών, πρέπει να θέτουν ένα χρονικό όριο στα παιδιά τους για τις ώρες που θα περνούν μπροστά από τον υπολογιστή τους.
 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα