16.05.2013 – Δελτίο Τύπου (συνέντευξη ημερίδας με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο…

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Πέτρο Λάτμο, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας.
Το θέμα της συνέντευξης ήταν για την ημερίδα με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στο Νέο Πάρκο, παρουσία και του Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχου Σφακιανάκη Εμμανουήλ, ο οποίος θα είναι και ο βασικός ομιλητής.

Ο κ. Δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του είπε:
«Η εκδήλωση που πραγματοποιείται από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας είναι μια σημαντική εκδήλωση την οποία πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι νέοι μας και οι γονείς τους, για να ενημερωθούν για τους κινδύνους του διαδικτύου.
Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά αιτήματα από την περιοχή της Φλώρινας προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Ως Δήμος Φλώρινας είχαμε υλοποιήσει ήδη μια σχετική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά υπήρξαν ακόμα περισσότερα αιτήματα, και για το λόγο αυτό συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή».
Ο κ. Λάτμος, ακολούθως είπε:
«Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος δράσεων ημερίδες-διαλέξεις σε πόλεις της επικράτειας, με θεματολογία την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, θα διοργανώσει ημερίδα σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00, εδώ στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.
Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η ενημέρωση των νέων , των καθηγητών, των γονέων και άλλων ενδιαφερομένων φορέων για τα θετικά και αρνητικά του διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.
Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί είναι:
– Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου,
– Cyberbullying- εκφοβισμός μέσω διαδικτύου και
– Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου. Πρόληψη αυτοκτονιών.
Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης Εμμανουήλ, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ίδιας υπηρεσίας.
Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν, για την τοπική κοινωνία, τους γονείς, τα παιδιά, να ακούσουν τους εξειδικευμένους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια να μοιραστούν εμπειρίες και να θέσουν ερωτήματα».

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα