18.01.2018 – Ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας σε σχέση με τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, και συγκεκριμένα ρίψης «φολών» σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες

logo-dimos100x100 2Ο Δήμος Φλώρινας, σε σχέση με τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, και συγκεκριμένα ρίψης «φολών» σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες, δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει τέτοιες ενέργειες.

Τα πλάσματα αυτά δεν έγιναν αδέσποτα με δική τους πρόθεση.
Η νομοθεσία για τέτοιου είδους ενέργειες είναι αυστηρή.
Ο Νόμος Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ Α-15/02.02.2012) «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», μεταξύ άλλων, προβλέπει στο άρθρο 16 – Κακοποίηση- στην παράγραφο α’, ότι : «… απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. …».
Ακολούθως, στο άρθρο 20 – Ποινικές Κυρώσεις- , στην περίπτωση 2, αναγράφονται τα εξής: «2. Οι παραβάτες των διατάξεων των περιπτώσεων γ΄ και ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5, των περιπτώσεων γ΄ και δ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 6, της παραγράφου 4 του άρθρου 7, καθώς και των παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.».
Ο Δήμος Φλώρινας θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των ορίων του,μεριμνώντας για τη φροντίδα τους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια κακοποίησης αδέσποτων ή και δεσποζόμενων ζώων, θα συνδράμει άμεσα τις αρχές για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα