Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνdimarxos portaitυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι του. Απέναντι στο κοινό μας σπίτι, τη φύση, απέναντι στην ίδια τη ζωή.
Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας 365 μέρες το χρόνο. Καθημερινά, με τις πράξεις μας, οφείλουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον, ώστε και αυτό να μας το ανταποδώσει βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας.
Είναι γεγονός πως η κλιματική αλλαγή, ο τρόπος διαχείρισης των φυσικών πόρων και γενικά οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν διαταράξει τις οικολογικές ισορροπίες. Αυτό, βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αντίδρασή τους, καθώς αντιλαμβανόμαστε όλοι τις επιπτώσεις που έχει η καταστροφή του περιβάλλοντος στην ίδια την ύπαρξη μας.
Στην περιοχή μας, στη Φλώρινα, το περιβάλλον έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται ακόμα. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, με φυσικές ομορφιές που σπάνια συναντά κανείς και τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Απαιτείται όμως σεβασμός στη φύση και η εφαρμογή αυτών των πολιτικών που θα επιτρέψουν στο περιβάλλον να ανασάνει.
Ως δημοτική αρχή, με ευαισθησία και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, επιδιώκουμε να καταστήσουμε τον Δήμο μας αειφόρο και θερμικά θωρακισμένο.
Η έλευση του φυσικού αερίου για θέρμανση και οικιακή χρήση, η προώθηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, η μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων λειτουργίας του Δήμου, η προώθηση της πράσινης ενέργειας, η εθελοντική δράση συμπολιτών μας μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού, η ανάδειξη, βελτίωση και συντήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών και δράσεων είναι στις προτεραιότητες μας.
Το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι και η προστασία του δείγμα πολιτισμού. Οφείλουμε να το φροντίζουμε, να το προστατεύουμε και να το αναδεικνύουμε. Για μας και για τις επόμενες γενιές.

Βασίλης Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα