Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η 1η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία. Αποτελεί μια ευκαιρία να δείξουμε όλοι τον πρέποντα σεβασμό και την αγάπη μας στους ανθρώπους αυτούς. Στις μητέρες και στους πατέρες μας, στις γιαγιάδες και στους παππούδες μας. Στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας έδειξαν το δρόμο της ζωής.
Ο Δήμος Φλώρινας στέκεται διαρκώς κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, δίνοντας έμφαση σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και με τη λειτουργία δομών όπως το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ. Πρόσφατα, μάλιστα, ανακαινίστηκε και το κτίριο που στεγάζει το ΚΑΠΗ και θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.
Σημαντικό, επίσης, της προσπάθειας που καταβάλλουμε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είναι και το γεγονός της πρόσφατης βράβευσης του Δήμου μας για την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος «3η e-λικία», που στόχο είχε την ενδυνάμωση των ψηφιακών ικανοτήτων των ηλικιωμένων.
Τα παραπάνω είναι τα λιγότερα που μπορούμε να κάνουμε για τη στήριξή τους. Για να δείξουμε στην πράξη πως αξίζουν την προσοχή και τη φροντίδα μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να τους δείχνουμε, κάθε μέρα του χρόνου, τον σεβασμό μας και να τους δίνουμε τις ευκαιρίες να συνεχίζουν να αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα