Ολοκληρώθηκαν για δεύτερη φορά οι καθαρισμοί από αυτοφυή βλάστηση των δημοτικών κοινόχρηστων εκτάσεων και λοιπών χώρων

Ο Δήμος Φλώρινας, ενημερώνει ότι οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου μέχρι και σήμερα, εκτελώντας για 2η φορά καθαρισμούς και αποψιλώσεις από αυτοφυή βλάστηση όλων των δημοτικών κοινόχρηστων οικοπέδων και λοιπών εκτάσεων.
Συγκεκριμένα καθαρίσθηκαν εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως δημοτικές όπως πάρκα και ξέφωτα στον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, εκτάσεις στο χώρο της Άνω Μπουάτ, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και πρανή εντός της πόλης ενώ δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη στην βορειοανατολική πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας. Επίσης καθαρίσθηκαν εκτάσεις αποκαθιερωμένων κοιμητηρίων (Αγ. Νικολάου, Αγίου Γεωργίου), τα πρανή και ερείσματα όλου του δημοτικού οδικού δικτύου, περιμετρικές οδούς της πόλης ενώ πολλές είναι και οι παρεμβάσεις στις κοινότητες του Δήμου.
Στην προσπάθεια αυτή, ο Δήμος μας προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του και απευθύνει έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες και επικαρπωτές οικοπέδων να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία προβαίνοντας σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από αυτοφυή βλάστηση προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Ειδικά καθ’ όλη την χρονική διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου είναι επιβεβλημένη η αποψίλωση από χόρτα και καύσιμες ύλες προς αποφυγή κινδύνου πρόκλησης και μετάδοσης πυρκαγιών.
Ο απαιτούμενος καθαρισμός πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Για διευκρινήσεις / πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

  • στο Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας (τηλ. 2385044917),
  • στην γραμμή του δημότη (από σταθερό – 8001137373, από κινητό – 2385351048),
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό polprote@cityoflorina.gr

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα