Παραχώρηση αιθουσών, κλειστών γυμναστηρίων και λοιπών χώρων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους του Δήμου Φλώρινας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ &
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Φλώρινα, 01-08-2024
Αριθμ. Πρωτ.: -26367-
ΠΡΟΣ:
1. Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων
2. Αθλητικούς Συλλόγους
3. Πολιτιστικούς Συλλόγους
4. Φορείς
ΚΟΙΝ:
Διευθυντές/ντριες Σχολικών Μονάδων Δήμου Φλώρινας

 

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση αιθουσών, κλειστών γυμναστηρίων και λοιπών χώρων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους του Δήμου Φλώρινας».

 

Η ιδέα ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία είναι επιθυμία και στόχος της Δημοτικής Αρχής. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προσφέρει ασφάλεια στους μαθητές και τους δημότες. Στόχος είναι η ενίσχυση των καλλιτεχνικών, αθλητικών και δημιουργικών δυνατοτήτων τους, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους του δημότες.
Στο πλαίσιο αυτό, έχοντας υπόψη τον Κανονισμό Παραχώρησης Σχολικών Χώρων (ΑΔΑ: 67ΚΚΩΗΙ-ΨΟ2), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, οι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι για τις ανάγκες τους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν χώρους (αίθουσες, γυμναστήρια και λοιπούς χώρους) σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2024-2025, όπως υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις (αναφέροντας τον αιτούμενο χώρο και τις ώρες) στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Εθελοντισμού & Δημόσιας Υγείας (Δημοτ. Αγοράς 70), από την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024 έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024.
Ο αιτών φορέας θα πρέπει να αποδεικνύει τη νόμιμη λειτουργία του και το είδος της δράσης του και να προκύπτουν με έγγραφα, οι νόμιμοι εκπρόσωποί του.

Εφόσον πρόκειται για σωματείο θα πρέπει να προσκομίζεται:
1) Αντίγραφο του Καταστατικού του μαζί με τυχόν τροποποιήσεις αυτού
2) Απόσπασμα πρακτικών από το οποίο να προκύπτουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να αναφέρονται, ειδικότερα, τα πρόσωπα που εκπροσωπούν ή δεσμεύουν με την υπογραφή τους το σωματείο
3) Βεβαίωση εγγραφής στα σχετικά βιβλία σωματείων
4) Βεβαίωση του Α.Φ.Μ.

Για τα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να προσκομίζεται, πλέον των ανωτέρω, βεβαίωση εγγραφής στην αρμόδια, ανάλογα με το άθλημα, Ομοσπονδία ή την ειδική Αθλητική αναγνώριση. Σε περίπτωση που ο αιτών φορέας είναι αθλητική – κινητική ομάδα εργαζομένων, ήτοι ελεύθερη ομάδα που δε συμμετέχει σε αθλητικό σωματείο, τότε θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση από τον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο ή φορέα του Δημοσίου.
Καταθέσεις αιτήσεων μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης του αιτούμενου χώρου στον ενδιαφερόμενο σύλλογο.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας στη διεύθυνση Μ. Αλεξάνδρου 97, καθημερινά από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ., είτε να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gram@cityoflorina.gr.

Πληροφορίες: κ. Κάτης Αθανάσιος & κα. Κωνσταντινίδου Ελένη, τηλ.23850-44511 και 2385044514.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα