Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες καλή και δημιουργική χρονιά.
Το πρώτο κουδούνι κάθε χρονιάς σημαίνει την απαρχή μιας νέας προσπάθειας, ενός νέου γοητευτικού ταξιδιού, γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους μας, θα ήθελα να τους παρακινήσω να αδράξουν κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί και έτσι γεμάτοι θετική διάθεση και αισιοδοξία, να εξελιχθούν, να κατακτήσουν νέες κορυφές και να διαμορφώσουν το μέλλον που ονειρεύονται.
Στους αγαπημένους μου συναδέλφους εκπαιδευτικούς, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια παραγωγική, γόνιμη και αποδοτική σχολική χρονιά. Γνωρίζω πως πολλές φορές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και δυσκολίες, τις οποίες είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρινόμενοι επιτυχώς στα καθήκοντα του λειτουργήματος που επιτελούν.
Τέλος στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες εύχομαι δύναμη και κουράγιο στον εξαιρετικά σημαντικό υποστηρικτικό τους ρόλο και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν, ώστε να εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά τους.
Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε εμπράκτως στην πρώτη γραμμή, αρωγοί σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δουλεύουμε σκληρά, ώστε να διαμορφώσουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας και τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος μάθησης. Έτσι, προχωρήσαμε και προχωρούμε σε ασφαλτοστρώσεις αύλειων χώρων, σε ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτηρίων, στην ανάπλαση σχολικών δακτυλίων και στην εγκατάσταση έξυπνων διαβάσεων, στην τοποθέτηση ραμπών ΑΜΕΑ για ευκολότερη πρόσβαση, στην παράδοση νέων υπολογιστών και σύγχρονων απινιδωτών. Στόχος η πλήρης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά, καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη!

 

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα