Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας: Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα για να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα

logo-dimos100x100

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας: Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα για να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται, δυστυχώς, έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Φλώρινας, γεγονός που μας κατατάσσει στις περιοχές υψηλού κινδύνου και δημιουργεί εύλογα προβληματισμό και ανησυχία. Δυστυχώς, στη δεύτερη αυτή φάση της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταγράφονται καθημερινά στον Δήμο μας δεκάδες κρούσματα, ενώ υψηλό είναι και το ιικό φορτίο στα λύματα, για το οποίο ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα παραπάνω μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως πρέπει να επιμείνουμε στην αυστηρή τήρηση των μέτρων: τη χρήση της μάσκας, την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Αυτό είναι το «εμβόλιο» μας αυτή την περίοδο.
Απευθύνω για πολλοστή φορά έκκληση προς όλους. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε απαρέγκλιτα στις συστάσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας.
Κατανοώ πως σε όλους μας έχει επέλθει κούραση, όμως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται.
Σέβομαι την αγωνία των επιχειρηματιών, αλλά και εργαζομένων, καθώς το κλείσιμο καταστημάτων έχει επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Αντιλαμβάνομαι τους νέους και τις νέες, που πολλές φορές αδιαφορούν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η εξάπλωση του Covid-19.
Ζητώ όμως από όλους να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Δε νοείται να επιδεικνύουμε ανεύθυνες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία όλων μας.
Στη φάση που βρισκόμαστε χρειάζεται υπευθυνότητα και αυστηρή τήρηση των μέτρων. Μόνο έτσι θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη, μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα