Μετά την κατάθεση προς ψήφιση και την ομόφωνη έγκριση του ετήσιου απολογισμού για το 2023 από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας δημοσιοποιεί τις εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με χρονολογική σειρά κατά το 2023.

4 Φεβρουαρίου 2023
Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, βραβεύτηκε από τη διοίκηση του ΕΚΦ για τη συνολική προσφορά του στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
7-17 Φεβρουαρίου 2023
Το Γραφείο Εθελοντισμού διοργάνωσε δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας της Συρίας και της Τουρκίας, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου
20 Φεβρουαρίου 2023
Ξεκινά η συγκέντρωση μεταχειρισμένων βιβλίων για τον εμπλουτισμό της υπό σύσταση Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Φλώρινας.
10 Μαρτίου 2023
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, διοργάνωσαν δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
18-20 Μαρτίου 2023
Διήμερο εθελοντικών δράσεων στη κοινότητα Μελίτης του Δήμου Φλώρινας.
Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία και καμπάνια ενημέρωσης για την προσέλκυση εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών.
Στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και ημερίδα σχετική με τον εθελοντισμό και τις αξίες του.
Στην ημερίδα συζητήθηκαν οι δράσεις, οι στόχοι και τα οφέλη του εθελοντισμού για τον τόπο και για τον ίδιο τον εθελοντή.
23 Μαρτίου 2023
Υπογράφεται Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας και του προέδρου του Οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”. Με την υπογραφή του Συμφώνου ξεκινά και επίσημα η συνεργασία για την υποστήριξη παιδιών, οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
29 Μαρτίου 2023
Συνέντευξη των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, στην οποία παρουσιάστηκαν:
Η επισημοποίηση της συνεργασίας του Γραφείου Εθελοντισμού με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Η επισημοποίηση της συνεργασίας του Γραφείου Εθελοντισμού με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Η ίδρυση και λειτουργία της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας “Βασιλική Πιτόσκα” και με την Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.
2 Απριλίου 2023
Εθελοντές του Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας υποστήριξαν ενεργά με τη συμμετοχή τους και την αρωγή τους, την πραγματοποίηση του «9ου Δρόμου Υγείας», που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο ΠΗΓΑΣΟΣ
6 Απριλίου 2023
Υπογράφεται Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας “Βασιλική Πιτόσκα” και με την Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.
26 Απριλίου 2023
Ο Δήμος Φλώρινας με το Γραφείο Εθελοντισμού, κάνοντας πράξη την περιφερειακή συνείδηση λειτουργίας της δημοτικής αρχής, πραγματοποίησε δράσεις καθαριότητας, εξωραϊσμού και φύτευση λουλουδιών από εθελοντές/τριες στη κοινότητα Ιτέας του Δήμου Φλώρινας.
7 Μαΐου 2023
Το Γραφείο Εθελοντισμού σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΤΟΡΝΙΚΙΔΗ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: Επαγγελματικός προσανατολισμός μαθητών Λυκείου – Διλλήματα και αποφάσεις – Διαχείριση άγχους στη διαδικασία των εξετάσεων.
23 Μαΐου 2023
Συνέντευξη Τύπου των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού, για την ανακοίνωση εθελοντικών δράσεων.
25 Μαΐου 2023
Πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαριότητας, φύτευσης και καλλωπισμού στην κοινότητα Αμμοχωρίου με τη συμμετοχή μαθητών, μαθητριών, εκπαιδευτικών και μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολέιου.
28 Μαΐου 2023
Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της κοινότητας Μελίτης, διοργάνωσαν την 1η Γιορτή Βιβλίου και Γνώσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παραρτήματος της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στη κοινότητα και παρουσιάστηκε το βιβλίο “Ο Καθρέφτης μου” από τη συγγραφέα Κωτσαλίδου Δόξα.
9 Ιουνίου 2023
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας με Κέντρο προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, του Πανεπιστημίου Πατρών, “Χάρισε ΖΩΗ”, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Διαδικασία λήψης δειγμάτων Μυελού των Οστών. Ενημέρωση και Δειγματοληψία”.
15 Ιουνίου 2023
Μετά από την παραχώρηση ενός ξύλινου σπιτιού από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, που ήταν για χρόνια σε αχρησία, με συντονισμένες προσπάθειες, εθελοντικό έργο λίγων ημερών, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου μας, αποκτά το Περίπτερο Πληροφόρησης, όπου οι περαστικοί και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις εθελοντικές δράσεις και το έργο του Γραφείου.
16 Ιουνίου 2023
Διοργανώνεται με επιτυχία μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τον ΕΕΣ Παράρτημα Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, προσήλθαν περισσότεροι από 40 εθελοντές αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 17 πολύτιμες μονάδες αίματος για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.
22 Ιουνίου 2023
Το ΚΔΑΠ Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Φλώρινας, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, διοργάνωσαν γιορτή περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Κατά τη διάρκεια της γιορτής/εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και μελών του Γραφείου Εθελοντισμού, πραγματοποίησαν καθαρισμό του αύλειου χώρου, φυτεύσεις λουλουδιών και καλλωπισμό τμημάτων της σχολικής αυλής.
21 Ιουλίου 2023
Το Γραφείο Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία REVMA, πραγματοποίησε δύο δράσεις εθελοντικού/ διαπολιτισμικού χαρακτήρα, με επίκεντρο τα παιδιά της κοινότητας Ρομά που διαβιώνει στο Δήμο Φλώρινας.
α) Παρουσίαση του παραμυθιού “Η πεταλούδα Ειρήνη και η Μαγική συνταγή”, από την συγγραφέα Γεωργία Καλπαζίδου
β) Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: “Ι tsai Romni – Το κορίτσι γυναίκα” της Ευαγγελίας Γούλα.
22 – 30 Ιουλίου 2023
Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας, λειτούργησε από το Γραφείο Εθελοντισμού το Πάρκο Εθελοντισμού.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου, πραγματοποιήθηκε έκθεση των συνεργασιών του Γραφείου, με κρατικούς και μη οργανισμούς καθώς και σχετική ενημέρωση για όλες τις συνεργασίες και διασυνδέσεις.
3 Σεπτεμβρίου 2023
Το Γραφείο Εθελοντισμού συμμετείχε στη διοργάνωση και την πραγματοποίηση της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Φλώρινας.
11 – 13 Σεπτεμβρίου 2023
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες συμπολίτες μας στη Θεσσαλία (Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα). Στη διήμερη δράση του Γραφείου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας, συγκεντρώθηκαν 12 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, που εστάλησαν στο Δήμο Φαρκαδόνας.
17 Σεπτεμβρίου 2023
Η εθελοντική δράση με τίτλο “Ζωγραφίζω τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ” που η πραγματοποίηση της εκκρεμούσε λόγω αναβολής, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία.
Η εν λόγω δράση υποστηρίχτηκε από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας και συμμετείχαν οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρία της ΠΕ Φλώρινας. Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση βραβεύτηκε από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος στις πέντε καλύτερες και αποδοτικότερες όλης της χώρας.
6 Νοεμβρίου 2023
Συνέντευξη τύπου για τις δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας.
27-11-23 έως 8-12-23
Το Γραφείο Εθελοντισμού συμμετείχε ενεργά στη δράση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας “Χριστούγεννα για όλους”.
16 Δεκεμβρίου 2023
Πρώτη ξενάγηση της Ομάδας Εθελοντών Ξεναγών που ιδρύθηκε πρόσφατα. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της κυρίας Ρένας Κουρεμένου, προέδρου της ΕΜΑΕΦ και περιλάμβανε ιστορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας. Ξεναγήθηκε ομάδα εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και τη Λιθουανία.
28 Δεκεμβρίου 2023
Γεωγραφική και ιστορική Ξενάγηση από την Ομάδα Εθελοντών Ξεναγών σε Σύστημα Προσκόπων από τη Θεσσαλονίκη. Τριάντα πρόσκοποι και οι αρχηγοί του Συστήματος ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Φλώρινας.
30 Δεκεμβρίου 2023
Εθελοντική δράση καθαρισμού της παραποτάμιας περιοχής του Σακουλέβα με τη συμμετοχή του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης καθώς και καθαρισμός/συντήρηση των αστικών στάσεων λεωφορείων εντός του αστικού ιστού.

 

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας
Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα