Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εθελοντικών δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας για τον Μάιο

Τη Δευτέρα 20-5-24, σε μια ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη δράση στην κοινότητα Παπαγιάννη, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου για την έννοια και τις αξίες εθελοντισμού. Στη συνέχεια, έγιναν δεντροφυτεύσεις και φυτεύσεις λουλουδιών στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου με την επιστημονική καθοδήγηση εθελοντριών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πάντα υπό την επίβλεψη του διευθυντή και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν κατά τη διαδικασία των φυτεύσεων, αφού έλαβαν από τις εθελόντριες πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή διαδικασία φυτεύσεων, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και σε σημεία που υπέδειξε ο Πρόεδρος της κοινότητας. Την Τετάρτη 23-5-24, σειρά είχε η κοινότητα Αμμοχωρίου. Σύσσωμη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του χωριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τον Πρόεδρο της κοινότητας, προχώρησαν σε εθελοντικές δράσεις καθαριότητας δημόσιων χώρων, καλλωπισμού της αυλής του Δημοτικού Σχολείου και δεντροφυτεύσεις στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.
Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου περισσότεροι από 120 μαθητές, με την συνοδεία των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών μονάδων, περιποιήθηκαν με επιμέλεια την πλατεία Αμμοχωρίου και πραγματοποίησαν δεντροφυτεύσεις. Ο κύκλος των εθελοντικών δράσεων για τον μήνα Μάιο, έκλεισε χθες Κυριακή 26-5- 24, στον αύλειο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας, όπου οι παρεμβάσεις των εθελοντών μεταμόρφωσαν τους εξωτερικούς χώρους όπου στεγάζεται και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας.
Με τη χορηγία και την αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Φλώρινας, των εργαζομένων του ΚΕΦΙΑΠ και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας, ο αύλειος χώρος καθαρίστηκε με επιμέλεια, καλλωπίστηκε και οι εξυπηρετούμενοι των δομών φύτευσαν τα δικά τους λουλούδια, που κοσμούν από σήμερα εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές, οι οποίοι για μία ακόμη φορά υποστήριξαν τις δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αισθητική αναβάθμιση, ενδυναμώνοντας παράλληλα το εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.

 

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα