Ξεκινούν οι δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας για τον μήνα Μάιο

Η αρχή γίνεται στην κοινότητα Παπαγιάννη, όπου τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ώρα 10:30 π.μ., έχει προγραμματιστεί ενημερωτική συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου για την έννοια και τις αξίες του Εθελοντισμού στην εκπαίδευση και την τοπική κοινωνία.
Μετά την ενημέρωση των μαθητών θα ακολουθήσουν δεντροφυτεύσεις και ανθοφυτεύσεις σε χώρους του Γυμνασίου, που θα επιβλέπουν εθελοντές φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής, οι οποίοι θα παρέχουν και τις χρήσιμες επιστημονικές πληροφορίες για τη διαδικασία των φυτεύσεων.
Επόμενη στάση των δράσεων η κοινότητα Αμμοχωρίου, όπου την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 08:30 π.μ., με την καθολική συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων της κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί καθαριότητα δημοσίων χώρων, δεντροφυτεύσεις και ανθοφυτεύσεις, υπό την επίβλεψη εθελοντών φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής, σε σχολεία και σε κεντρικά σημεία της κοινότητας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι παραπάνω εθελοντικές δράσεις προέκυψαν μετά από εκτενείς συζητήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και σε αγαστή συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων.
Ο κύκλος των εθελοντικών δράσεων για τον μήνα Μάιο, κλείνει με την καθιερωμένη πια δράση εθελοντισμού που διοργανώνει και υποστηρίζει κάθε χρόνο γενναιόδωρα η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας.
Η φετινή εθελοντική δράση με μέγα χορηγό την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας και ενεργούς συμμετέχοντες τους εργαζόμενους της εταιρείας, έχει ως επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Με κοινή απόφαση των διοργανωτών, ως χώρος δράσης επιλέχθηκε για φέτος, το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας, όπου εξυπηρετούνται Άτομα με Αναπηρία της εν λόγω δομής καθώς και άτομα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας.
Με την έγκριση της διοίκησης του Γ.Ν. Φλώρινας και σε συνεννόηση με τη διευθύντρια της δομής θα γίνουν στον αύλειο χώρο εθελοντικές εργασίες συντήρησης, καθαριότητας, καλλωπισμού και ανθοφυτεύσεις.
Η εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 09:00′ στον αύλειο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ.
Είναι προφανές ότι στις παραπάνω δράσεις κάθε συμμετοχή, κάθε «χέρι βοηθείας», είναι σημαντικό και ενισχύει ακόμη περισσότερο το διαρκώς αναπτυσσόμενο εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.

Σας περιμένουμε όλους!
Πάμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ;!

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα