Δράση του Δήμου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας (ΣΟΧ) Φλώρινας, για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Μπογδάνη, τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν, αλλά και ενημερώθηκαν για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου.
Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης “το ποδήλατο αποτελεί το κατ’ εξοχήν “πράσινο” μέσο μετακίνησης και γι’ αυτό σήμερα αναδεικνύουμε την αξία του με στόχο να γίνει καθημερινή μας συνήθεια”.
Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκης σημείωσε πως “η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σκοπό έχει την προβολή της βιώσιμης κινητικότητας και την ενθάρρυνση τρόπων μετακίνησης μειωμένων ρύπων, συμβάλλοντας στην άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΟΧ και όλους όσοι συμμετέχουν στη σημερινή όμορφη γιορτή και εύχομαι η πόλη μας να πρωταγωνιστεί σε ό,τι έχει να κάνει με τη βιώσιμη ανάπτυξη”.

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα