Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της αίθουσας φιλαναγνωσίας “Λάζαρος Μέλλιος” του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Στα εγκαίνια της αίθουσας φιλαναγνωσίας “Λάζαρος Μέλλιος” του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας παρέστη την Τρίτη 14 Μαΐου ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.
Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε αρχικά τη χαρά και τη συγκίνησή του, τονίζοντας πως ο χώρος θα αγαπηθεί από τους μαθητές, καθώς είναι φιλικός, σύγχρονης αισθητικής και εξοπλισμένος με σύγχρονα μέσα. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στην Διευθύντρια κα Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους.
Ειδική αναφορά έκανε στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο υπογραμμίζοντας πως “η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής ιστορίας, αλλά εμπεριέχει τη ψυχή της ίδιας της Φλώρινας: τους ανθρώπους, τους θρύλους, τις ζωντανές μνήμες μιας άλλης εποχής. Πολυγραφότατος, ευρυμαθής, ιδιαίτερα κοινωνικός, εξαιρετικά αγαπητός από την τοπική κοινωνία, ο Λάζαρος Μέλλιος ήταν ένας γνήσιος Φλωρινιώτης”.
Καταλήγοντας ο κ. Γιαννάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “τα βιβλία είναι σαν τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας και κάτι έχουν να μας πουν. Μπορεί να τα αγαπήσουμε, μπορεί να τα βαρεθούμε, αλλά σίγουρα πρέπει να τα γνωρίσουμε”.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος Φλώρινας συνέβαλλε σημαντικά στη διαμόρφωση του χώρου, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της δαπάνης για την επίπλωσή του.

 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της αίθουσας φιλαναγνωσίας "Λάζαρος Μέλλιος" του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της αίθουσας φιλαναγνωσίας "Λάζαρος Μέλλιος" του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της αίθουσας φιλαναγνωσίας "Λάζαρος Μέλλιος" του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα