Τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για έντονη δραστηριότητα αρκούδων στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας προχώρησε στην τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για έντονη δραστηριότητα άγριας πανίδας και συγκεκριμένα αρκούδων, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.
Η τοποθέτησή τους έγινε σε αφετηρίες περιπατητικών μονοπατιών που χρησιμοποιούν οι δημότες και οι επισκέπτες κατά την είσοδο τους στο περιαστικό άλσος του λόφου.
Αν και αναρμόδια για την διαχείριση και αποτροπή κινδύνων από την άγρια πανίδα, η Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας έκρινε απαραίτητη την τοποθέτηση σχετικών προειδοποιητικών σημάνσεων σε καίρια σημεία πρόσβασης στο περιαστικό άλσος, στην προσπάθεια ανάδειξης του υπαρκτού κινδύνου, μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς.
Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ν. Φλώρινας πραγματοποιούνται περιπολίες για την διαχείριση του περιστατικού και τον περιορισμό του κινδύνου.
Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ώστε να καταστεί δυνατή η συντομότερη λύση για την εξάλειψη του κινδύνου από την εμφάνιση αρκούδων πλησίον του αστικού ιστού της πόλης.

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα