22.02.2010 – Απάντηση προς την εφημερίδα “ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ”

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Στο αριθ. 486/11-2-2010 φύλλο της εφημερίδας σας, σελίδα 22 «ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ», ο συντάκτης σας στις στήλες «Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ» και «ΟΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ» άλλοτε κριτικά, άλλοτε απαξιωτικά και άλλοτε μειωτικά τοποθετείται για πρωτοβουλίες και δημόσιες αξιολογικές τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Στέφανου Παπαναστασίου και του Δήμου δια του Δημάρχου.

Εκτιμούμε ότι επιβάλλεται η αποκατάσταση αφ' ενός των θιγόμενων θεμάτων και αφ' ετέρου η ανάδειξη των προθέσεων του συντάκτη προς το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή, που δυστυχώς αποτελούν κανόνα συμπεριφοράς του.

Ο Δήμος γνωρίζοντας την άρρηκτη σχέση του Φλωρινιώτη, ιδίως του νέου, με το χιόνι και τον πάγο διευκόλυνε την εγκατάσταση παγοδρομίου στην πόλη. Παράλληλα μοίρασε δωρεάν 500 εισιτήρια στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φλώρινας.

Ο συντάκτης επιδιώκοντας τη μείωση της πρωτοβουλίας του Δήμου, την οποία καθολικά αποδέχτηκαν οι συμπολίτες μας, τον εγκαλεί γιατί δεν έχει κατασκευάσει ο Δήμος παγοδρόμιο. Είναι εμφανής η πρόθεση του συντάκτη σας, όπως και το τι σημαίνει κατασκευή παγοδρομίου.

Επί της ειρωνείας για την τύχη του Μουσείου Πάγου, που περιλήφθηκε με τον τύπο της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωρίζουμε, ότι η μελέτη που  συντάχθηκε υποβλήθηκε ως πρόταση στην υπηρεσία Διαχείρισης  του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG Ελλάδα-FYROM και για λόγους άσχετους της πρότασης δεν υιοθετήθηκε ως έργο.

Ο συντάκτης για το τελεφερίκ στο Σταυρό, διατηρώντας πάντα το ύφος του που προηγουμένως επισημάνθηκε, επικρίνει το Δήμο καταλογίζοντάς του ασυνέπεια. Απαντούμε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί έργα (δίκτυα, αναπλάσεις κ.λ.π.) προωθεί έργα (τηλεθέρμανση), ωριμάζει έργα  για πρόταση στο 4ο ΕΣΠΑ (πολεοδομική μελέτη, αναπλάσεις), αναδεικνύει συγκριτικά πλεονεκτήματα (πολιτισμός-τουρισμός).

Ο Δήμος μελέτησε το έργο του τελεφερίκ και έχει ετοιμότητα πρότασης στην όποια πρόσφορη περίπτωση. Πάντως φαίνεται ότι ο συντάκτης από τα σχόλιά του αγωνιά μήπως γίνει το έργο. Το κόστος της μελέτης λογικότατο.

Ευθεία είναι η προσβολή της νοημοσύνης των συμπολιτών μας από το συντάκτη να συνδέσει το δρόμο της Βίγλας με το Δήμο. Ο δρόμος είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα και ο συντάκτης προσποιείται ότι δεν το γνωρίζει. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ο συντάκτης γνωρίζει ποιου φορέα αρμοδιότητα είναι και διερωτώνται τους λόγους για τους οποίους οδηγείται σε παρεκκλίσεις από τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Για τη δημόσια αξιολογική τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Παπαναστασίου Στέφανου προς τα στελέχη της ΔΕΥΑΦ τα οποία χαρακτήρισε «Ιερολοχίτες» για το έργο τους, ο συντάκτης αναφέρει «Εγώ ευχαρίστως θα γινόμουν Ιερολοχίτης αν έπαιρνα 3.500,00 €».

Ο Δήμος απαντά α) με το έκαστος στο είδος του, β)ότι οι αμοιβές είναι οι προβλεπόμενες από τις συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω νούμερα και γ) ότι οι συνδημότες μας θα ήθελαν το συντάκτη ευαίσθητο για τις αμοιβές εκείνων που υπηρέτησαν διορισμένοι σε θέσεις και για τις αμοιβές εκείνων που επιδιώκουν να διοριστούν σε θέσεις. Είναι βέβαιοι οι συνδημότες ότι οι άνθρωποι των ΜΜΕ γνωρίζουν τις αμοιβές αυτές από τη δουλειά τους αλλά ορισμένοι και από ιδίαν πείρα.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα