22.03.2010 – Παγκόσμια Ημέρα Νερού

water_day.gifΗ 22α Μαρτίου γιορτάζεται παγκόσμια ως Ημέρα Νερού. Και δικαίως έχει καθιερωθεί, γιατί από όλους τους φυσικούς πόρους, το νερό είναι αυτό, χωρίς το οποίο η ζωή είναι αδιανόητη. Και ενώ είναι ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, παρατηρείται, είτε λόγω περιβαλλοντικών αιτίων, είτε λόγω ανθρώπινων ενεργειών, είτε εξαιτίας της έλλειψής του, εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο, και κυρίως παιδιά, να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν, παρά το ότι σε πολλές χώρες γίνεται αλόγιστη σπατάλη. 
Το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα με πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες και κατάλληλη ποιότητα. Το νερό είναι κοινό αγαθό και ελεύθερο προς κατανάλωση όλων των ζωντανών ειδών του πλανήτη. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει να μεριμνούν για κατάλληλες επενδύσεις σε αυτό, με στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες και τη σωστή χρήση του από όλους.
Το νερό πρέπει να χρησιμοποιείται μέσω δημοκρατικών διαδικασιών συμμετέχοντας οι πολίτες ουσιαστικά στον καθορισμό και την ενσωμάτωση των πολιτικών σχετικά με αυτό το βασικό συστατικό της ζωής και του πολιτισμού. Αυτές οι τέσσερις βασικές αρχές υπενθυμίζουν τη μοναδικότητα, αναγκαιότητα του φυσικού αγαθού για τη συνέχιση της ζωής και την καθημερινή έγνοια όλων για το νερό.
Ο Δήμος Φλώρινας δείχνοντας ευαισθησία στο θέμα, ενστερνίζεται αυτές τις προϋποθέσεις και προσπαθεί να παρέχει στους δημότες του ποιότητα νερού, επάρκεια και να συμβάλλει στη διαμόρφωση της θετικής στάσης των συμπολιτών. Γιατί, κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη και το νερό ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα