18.09.2012 – Δελτίο Τύπου (ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)

Με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλία Θεοδωρίδη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θεοδωρίδης επισκέπτεται το Δήμο Φλώρινας, από την ημέρα τοποθέτησής του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του κ. Δημάρχου στη Φλώρινα, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η εξεύρεση λύσης για τη θέση του δανειοθαλάμου του έργου του οδικού άξονα Φλώρινας- Νίκης. Για το ίδιο θέμα έχει παρθεί και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη και σεβόμενο τις απορριπτικές αποφάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Κλεινών, Κάτω Κλεινών και Παρορίου, εισηγήθηκε αρνητικά για τη δημιουργία δανειοθαλάμου στην περιοχή ανάμεσα από τις τρεις Τοπικές Κοινότητες.
Παρόντες στη συνάντηση επίσης ήταν οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αιμίλιος Ασπρίδης, κα Όλγα Μούσιου και κ. Βασίλης Καραντζίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κα Ζέτα Ρίζου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Κλεινών και Κάτω Κλεινών, κ.κ. Χρήστος Γιαννακούλης και Μιχάλης Ευθυμιάδης και κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο κ. Γενικός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, στο κόστος του, στο είδος των εργασιών, στα ανταποδοτικά τα οποία θα λάβει ο Δήμος Φλώρινας, καθώς και στην ανάγκη εξεύρεσης μιας αποδεκτής από όλους λύσης.
 

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γενικό για τις ενστάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, για την πρότασή τους να χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχον λατομείο στην Τοπική Κοινότητα Παρορίου, τα αδρανή υλικά του οποίου είναι κατάλληλα για το σκοπό του έργου.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γενικός είπε ότι άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις, καθώς ήταν υποχρέωσή του, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στην ανάδοχο εταιρεία, ώστε να βρεθεί άμεσα η λύση αλλά και να μη χαθεί το έργο.

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα