15.04.11-Δελτίο Τύπου (Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με τον Διευθυντή Ορυχείων της ΔΕΗ)

dscf0142 (21).jpgΜε το Γενικό Διευθυντή των Ορυχείων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιώτη Νικολακάκο συναντήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου συμμετείχαν η Διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Όλγα Κουρίδου, ο Βοηθός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών και Ανάπτυξης Ορυχείων κ. Γεώργιος Παγώνης καθώς και διευθυντικά στελέχη της Δ.Ε.Η. .Α.Ε.
Τα βασικότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία των ορυχείων στο Δήμο Φλώρινας, η ατμοσφαιρική ρύπανση από τη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στο Δήμο Φλώρινας και η μετεγκατάσταση της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας.
Για τα ορυχεία ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Νικολακάκο ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση τόσο για το ορυχείο της πρώην ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ όσο και για τα λιγνιτωρυχεία της Αχλάδας και του Κλειδιού.
Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Δήμο Φλώρινας, έχει φτάσει στο κόκκινο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Η ρύπανση αυτή οφείλεται στη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην περιοχή μας αλλά και στη ρύπανση από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο γειτονικό Μοναστήρι της FYROM..
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος τόνισε στον κ. Νικολακάκο τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας. Ήδη το ορυχείο έχει φτάσει έξω από τις αυλές των σπιτιών με αποτέλεσμα τα παιδιά να παίζουν δίπλα στον λιγνίτη, ενώ όλο σχεδόν το χωριό είναι μαύρο από την εξόρυξη αυτού. Απαιτείται η άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού της Αχλάδας, για την οποία όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγύηση της Δ.Ε.Η.Α.Ε., ώστε να είναι διασφαλισμένοι και οι κάτοικοι της περιοχής.
Ο κ. Νικολακάκος, δήλωσε στον κ. Βοσκόπουλο ότι συμφωνεί με τα θέματα που του έθεσε και ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα τα μεταφέρει και θα ενεργήσει να για τη λύση τους.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα