16.09.11-Δελτίο Τύπου (απάντηση στο Δ.Σ. Δασκάλων)

Θα περίμενε κανείς κάποια αυτοσυγκράτηση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Περιμέναμε να κρίνουν και να σχολιάσουν το σύνολο των δηλώσεων του Δημάρχου, πριν προβούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και αναλάβουν το ρόλο του δημόσιου κατηγόρου. Και βεβαίως το υπεροπτικό ύφος είναι ξένο προς την ιερή έννοια του δασκάλου. Βεβαίως και οι κρίνοντες κρίνονται. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Το κύριο έργο του δασκάλου σαφώς και είναι η μάθηση, η εκπαίδευση των παιδιών μας και όχι η διδαχή της παράβασης των νόμων σ’ αυτά. Η διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις, δεν πρέπει να καταλύουν τη δομή της κοινωνίας και τη λειτουργία της, επιβάλλοντας την αυθαιρεσία και το παιδαγωγικό κλίμα που απορρέει απ’ αυτήν.
Υπάρχουν «σκοτεινοί κύκλοι», τους οποίους θα αποκαλύψουμε όταν έρθει η ώρα. Κανείς δεν είπε ότι αυτοί είναι οι δάσκαλοι.
Στα σχολεία ξέρετε πολύ καλά ότι οι όροι υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Και ο Δήμος δεν μπορεί να συναινέσει σε μια κατάσταση σίτισης των παιδιών χωρίς μαγείρισσες, χωρίς καθαρίστριες και να γίνει συνεργός σε μια ενδεχόμενη πρόκληση βλάβης στην υγεία των παιδιών. Κι αυτό το αίσθημα ευθύνης προκάλεσε την ενημέρωση του Εισαγγελέα.
Να επισημάνουμε κάτι που επιμελώς αποκρύπτεται από την δημόσια κριτική, ότι ο Δήμαρχος δήλωσε σαφέστατα πως μόλις υπάρξει η δυνατότητα μεταστέγασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, θα γίνει λαϊκή συνέλευση στο Αρμενοχώρι, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι για ποια χρήση θέλουν το συγκεκριμένο κτίριο. Γιατί υπάρχουν αρκετές προτάσεις από φορείς και πολίτες του Αρμενοχωρίου.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θέλουν να κάνουν τίποτα εν κρυπτώ. Τα πάντα στο φως. Πρώτα η γνώμη των Δημοτών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα