29.09.11-Δελτίο Τύπου (για κατάσβεση πυρκαγιών)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας στο κάλεσμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά μέτωπα πυρκαγιάς, τα οποία είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας.
Οι φωτιές εκδηλώθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Βαρθολομαίου, Υδρούσσας, Ιτιάς, Κολχικής, Λεπτοκαρυάς, Μεσοχωρίου, Νεοχωρακίου, Παπαγιάννη και Σιταριάς και κάηκαν υπολείμματα καλλιεργειών.
Ο Δήμος Φλώρινας, αμέσως έθεσε σε επιφυλακή το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ διέθεσε για το έργο της κατάσβεσης δύο γκρέιντερ και μια υδροφόρα, τα οποία εστάλησαν στα μέτωπα της φωτιάς που υπόδειξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ετοιμότητα του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Να σημειωθεί, ότι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, συστάθηκε για πρώτη φορά το 2011, το έργο του οποίου διαφάνηκε και από την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στις αρχές της χρονιάς.
Οι φωτιές έσβησαν μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, χωρίς σημαντικές απώλειες, ενώ σε
εξέλιξη βρίσκονται νέα μέτωπα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, εξακολουθεί να παραμένει σε επιφυλακή.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα