08.06.2015 – Με την ΥφυπουργόΕσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μακεδονίας- Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, συναντήθηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 08 Ιουνίου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος (Foto)

08062015 3ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ΥφυπουργόΕσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μακεδονίας- Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, συναντήθηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 08 Ιουνίου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε ότι ως Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης επιθυμεί να έχει καλή σχέση με την Περιφέρεια. Δυστυχώς, το Υπουργείο δεν έχει τις αρμοδιότητες τις οποίες θα έπρεπε να είχε, κάτι το οποίο ευελπιστεί να αλλάξει σύντομα, ώστε να επιτελεί εθνικό και αναπτυξιακό έργο. Παρ’ όλα αυτά μπορεί, έστω και με τις αρμοδιότητες αυτές, να παίξει σπουδαίο ρόλο. Ανέφερε δε ότι το Υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό για όλους.
Ο κ. Δήμαρχος με τη σειρά του, της ανέφερε ότι είναι γνωστές οι δυσκολίες που έχει σήμερα το Υπουργείο σε σχέση με τις αρμοδιότητες που είχε παλαιότερα.

 

 

 

  Ζήτησε τη συνδρομή της σε Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία απαιτούν και τη συνεργασία με το Υπουργείο, καθώς και για την υλοποίηση διάφορων εκδηλώσεων.
Αναφέρθηκε επίσης, στα προβλήματα του οδικού δικτύου, λόγω του βαρύ χειμώνα, καθώς και στην ανάγκη εξεύρεσης κονδυλίων για την υλοποίηση παρεμβάσεων στις Τοπικές Κοινότητες.
Για το Πανεπιστήμιο ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι κανονικά η έδρα του θα έπρεπε να βρίσκεται στη Φλώρινα, καθώς διαθέτει τα περισσότερα Τμήματα, και όχι στην Κοζάνη, η οποία έχει μόνο ένα Τμήμα. Ανέφερε δε ότι με τις ελλιπείς κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας της Π.Ε. Φλώρινας έχασε και τη Σχολή Βαλκανικών Σπουδών, αλλά και την έδρα.

 

08062015 2
Τα υπάρχοντα κτίρια, επίσης δεν επαρκούν και η συντήρηση παλαιότερων κτιρίων στοιχίζει πάρα πολλά χρήματα, τα οποία δεν μπορούν εύκολα να καλυφθούν.
Για το ΤΕΙ ο κ. Δήμαρχος είπε ότι επετεύχθη η διατήρησητης Σχολής Γεωπονίας στην πόλη της Φλώρινας, με την κ. Υφυπουργό να αναφέρει ότι ο Δήμος Φλώρινας μπορεί να προετοιμαστεί και να καταθέσει προτάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχετική συζήτηση που θα ανοίξει σύντομα.
Τέλος, υπήρξε δέσμευση ότι σύντομα ο Δήμαρχος Φλώρινας και αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφθούν άμεσα το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, μόλις ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασίας. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κ. Δήμαρχος έδωσε στην κ. Υφυπουργό καλάθι με τοπικά προϊόντα του Δήμου Φλώρινας.

08062015 1

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα