15.07.2014 – Στην επίσημη έναρξη του 4ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά παραβρέθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης (Foto+Video)

15072014 1

Στην επίσημη έναρξη του 4ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά παραβρέθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς πραγματοποιήθηκαν από 11-13 Ιουλίου 2014, και εντάσσονται στις δράσεις του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς με αποκορύφωμα την τρίτη ημέρα, όπου πραγματοποιείται το αντάμωμα των συλλόγων και δίνουν καινούριο ραντεβού για το επόμενο αντάμωμα.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κατά το χαιρετισμό του είπε:

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Φίλες και φίλοι που βρισκόσαστε απόψε εδώ

Ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας σας καλωσορίζω, στον τόπο μας, στη Σιταριά, στο 4ο Παμμακεδονικό αντάμωμα.
Ύστερα από τις 3 πετυχημένες διοργανώσεις από τον πολιτιστικό σύλλογο Σιταριάς και τη συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας, το 4ο Παμμακεδονικό αντάμωμα θα είναι λαμπρότερο των προηγούμενων. Και αυτό το μαρτυρά η μεγάλη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων φέτος από κάθε γωνιά της χώρας και του κόσμου ολόκληρου.
Κι αυτή η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ μας. Και φυσικά τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Ένα αγώνα που κάνει σε κάθε διοργάνωση το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Νέοι ορίζοντες».

 

 Πάνω από 70 πολιτιστικοί σύλλογοι συμμετέχουν στο φετινό αντάμωμα.
Η στράτευση ολόκληρου του Ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων, δείχνει πως η κοινή μας στάση και δράση, αποτελεί το εθνικό ανάχωμα, για οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα της χώρας μας.
Οι απανταχού Μακεδόνες με την πλούσια πολιτισμική τους δράση, κάνουν το εθνικό και πατριωτικό τους χρέος. Κρατάνε Θερμοπύλες, για την Ελλάδα, τη Φλώρινα τη Δυτική Μακεδονία. Κι αυτό φαίνεται με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις από την Αυστραλία και την Αμερική από την Ευρώπη και τη χώρα μας.
Παρά τα δύσκολα που περνάμε ως λαός και ως χώρα, σήμερα κοιτάζουμε το μέλλον με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Πως το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα. Θέλουμε ως λαός και ως Φλωρινιώτες την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους. Είμαστε φιλήσυχοι και εργατικοί. Αλλά αμετακίνητοι σε ότι έχει να κάνει με την πατρίδα μας και τα σύνορα της.
Οι Φλωρινιώτες της διασποράς, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού του νομού μας.
Οι συνθήκες μια δύσκολης περιόδου τους ανάγκασαν να ξενιτευτούν. Στις νέες τους πατρίδες δούλεψαν και πρόκοψαν, επαγγελματικά, οικονομικά, πνευματικά.
Δεν ξέχασαν όμως ποτέ τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αυτό το δεσμό θέλουμε να τονώσουμε με το τέταρτο Παμμακεδονικό αντάμωμα.
Είμαστε όλοι εδώ για να κοιταχτούμε στα μάτια και πιασμένοι χέρι με χέρι, να φωνάξουμε, εδώ είναι η πατρίδα, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και η φιλία, εδώ και το ανάχωμα της Μακεδονικής Ρωμιοσύνης μη επιτρέποντας σε κανέναν να θίξει τη συλλογική μας μνήμη.
Συγχαίροντας για άλλη μια φορά τους διοργανωτές του τέταρτου Παμμακεδονικού ανταμώματος εύχομαι να περάσετε ευχάριστα στο διάστημα που θα μείνετε μαζί μας».

15072014 2

15072014 3

15072014 4

15072014 5

15072014 6

15072014 7

15072014 8

15072014 9

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα