25.06.2015 – Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας 2015» (EUSEW 2015)με τις «Διασυνοριακές Ημέρες Ενέργειας 2015» (Foto)

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

25062015 1Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας 2015» (EUSEW 2015)με τις «Διασυνοριακές Ημέρες Ενέργειας 2015», στο πλαίσιο του έργου «Θεματικό δίκτυο Αειφορικής ενέργειας διασυνοριακών ΟΤΑ», με τη συμβολική ονομασία «ENERGYNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA “Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013”. Η εκδήλωση έγινε στην πόλη της Φλώρινας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την ενέργεια και τη σύνδεσή της με την περιοχή, ενώ πραγματοποιήθηκε και έκθεση με τίτλο «Ας δράσουμε για την ενέργεια», στην οποία συμμετείχαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, Μελίτης και το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Οι ίδιες σχολικές μονάδες είχαν συμμετάσχει και στο πρόγραμμα ενημέρωσης για την Αειφόρο Ενέργεια, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο του 2015.

25062015 2
Παράλληλα, στο χώρο υπήρξε και Έκθεση βίντεο και φωτογραφίας από τα Εργαστήρια Πολυμέσων και Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο η «Η Φύση είναι Ενέργεια».
Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καρακόλης, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην ενέργεια και στις κλιματικές μεταβολές, οι οποίες επηρεάζουν καθοριστικά την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς και στο πρόγραμμα ENERGYNET, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής μεταβολής, και την κατασκευή ενός προτύπου έργου ενεργειακής βελτίωσης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την τελετή βράβευσης μαθητών, όπου απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι στα καλύτερα έργα της έκθεσης.
Να σημειωθεί ότι το διασυνοριακό πρόγραμμα «ENERGYNET» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Φλώρινας μαζί με άλλους τέσσερις δήμους του διασυνοριακού χώρου Ελλάδας – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Ηράκλειας, Βισαλτίας, Βέλες και Πρίλεπ) για την προώθηση της Αειφορικής Ενέργειας και των αντίστοιχων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

25062015 3

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα