Δ.Τ. – Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας (pics)

logo-dimos100x100

Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας

Μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της Φλώρινας έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες από τον Δήμο Φλώρινας.
Σε πολλά σημεία της πόλης, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης, ενώ καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004), το πρώτο στάδιο της διαδικασίας – το οποίο ολοκληρώθηκε – ήταν η τοποθέτηση αυτοκόλλητων και ο χαρακτηρισμός των οχημάτων ως εγκαταλελειμμένα.
Πλέον, υλοποιείται η δεύτερη φάση της διαδικασίας, που είναι η απομάκρυνση τους, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν τα απέσυραν.
Ο Δήμος Φλώρινας παρακαλεί για ακόμα μία φορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία φέρουν το ειδικό αυτοκόλλητο, να τα μεταφέρουν άμεσα σε ιδιωτικό χώρο, ώστε να μη χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα αρμόδια συνεργεία.
Υπενθυμίζεται πως εγκαταλελειμμένα θεωρούνται οχήματα όταν:

  • Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.
  • Αφήνονται σε άλλους δημόσιους δημοτικούς ή κοινοτικούς ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
  • Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κύριου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.
  • Αποτελούν γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004:

  • Εάν δεν αποσυρθεί το όχημα από τον ιδιοκτήτη του μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, τότε το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου και θα παραδοθεί σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής για οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ).
  • Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα περισυλλογής του, τότε το όχημα προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ.

Ο Δήμος Φλώρινας μετά από 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα θα προβεί στην περισυλλογή του.
Παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να βοηθήσουν στην εξαφάνιση του καθόλου κολακευτικού φαινομένου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη μας.
Οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους έντυπα στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο) ή στην Γραμμή Δημότη.

25092020 01

25092020 02

25092020 03

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα