Δ.Τ. – Ολοκληρώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας (pics)

logo-dimos100x100

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή συμπολιτών μας στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το νεοσυσταθέν Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας.
Ο στόχος, ο οποίος και επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, ήταν η κάλυψη μέρους των τεράστιων αναγκών για αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η αιμοδοσία ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.
Με την ολοκλήρωσή της είχαν συγκεντρωθεί είκοσι πέντε (25) φιάλες αίματος, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρότι προσήλθαν δε μπόρεσαν, για διάφορους λόγους, να δώσουν τελικά αίμα.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού κ. Μιχάλης Χάτζιος «η δράση κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, αφού συγκεντρώθηκαν πολλές φιάλες αίματος για την υποστήριξη των συνδημοτών μας που νοσηλεύονται και το έχουν ανάγκη. Η αγαστή πρόθεση όσων προσήλθαν αποτελεί ένα ελπιδοφόρο και συγκινητικό μήνυμα για τη συνέχεια».
Ο κ. Χάτζιος ευχαρίστησε, με την ολοκλήρωση της δράσης: τη διοίκηση, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας κ. Θανάση Κάτη και τους συνεργάτες του, τους συνδημότες μας που προσήλθαν φιλότιμα και αθόρυβα να δώσουν αίμα και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Φλώρινας που επικοινώνησαν την εθελοντική αιμοδοσία και βοήθησαν πολύ σημαντικά με την προβολή και την κάλυψη της.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης συνεχάρη με τη σειρά του όσους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της πρώτης δράσης του Γραφείου Εθελοντισμού και ιδιαίτερα όσους συνδημότες μας συμμετείχαν, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.
«Αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η κοινωνική ευαισθησία και το φιλότιμο δεν έλειψαν ποτέ από τους κατοίκους της Φλώρινας. Πάνω σε αυτά βασιζόμαστε και προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι για το κοινό καλό» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκης.

14122020 02

14122020 03

14122020 01

 

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα