Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου

Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή, με θέα τις κατάφυτες πλαγιές των βουνών και σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την Φλώρινα και 178 χλμ. από την Θεσσαλονίκη στην θέση Βίγλα, βρίσκεται το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου σε υψόμετρο 1650 μ., στον αυχένα όπου ενώνονται οι οροσειρές του Βέρνου και Βαρνούντα. Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται σε εθνική οδό με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι σε όλη την διάρκεια του χειμώνα ανοιχτός παρέχοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα διαθέτη μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

Το χιονοδρομικό κέντρο ολυμπιακών προδιαγραφών διαθέτει εννέα πίστες 13 χλμ. συνολικά οι οποίες εξυπηρετούν όλες τις κατηγορίες χιονοδρόμων αθλητών και είναι εγκεκριμένες από τον F.I.S. (International Ski Federation). Οι πίστες είναι φυσικά οριοθετημένες από δέντρα σε δασώδεις πλαγιές και από την κορυφή τους μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν την φανταστική θέα στις λίμνες Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα. Επίσης διαθέτει πέντε αναβατήρες, τρεις εναέριους και δύο συρόμενους για παιδιά (Baby lift) και αρχάριους. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί σχολή εκμάθησης χιονοδρομίας (Ski) με έμπειρους δασκάλους καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski, snow tubing, έλκηθρα και Snowmobile. Η ποσότητα του χιονιού είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικής ποιότητας, καθώς στην Φλώρινα οι χειμώνες είναι παρατεταμένοι και με έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης υπάρχει χιονοστρωτήρας για το άμεσο στρώσιμο των διαδρόμων. Η νύχτα δεν σταματά την διασκέδαση στην Bίγλα, με την βοήθεια προβολέων το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί και το βράδυ ενώ πολλές φορές χιονοδρόμοι πραγματοποιούν καταβάσεις με πυρσούς δημιουργώντας μια μαγική εικόνα για μικρούς και μεγάλους. Η κεντρική πίστα φωτίζεται και λειτουργεί για νυχτερινό ski από τις 21:00 έως και τη 01:00, Σαββατοκύριακα και αργίες. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ιππασία, να πραγματοποιήσουν περιηγήσεις σε πανέμορφες διαδρομές στο βουνό ενώ παράλληλα η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της ορειβασίας, του ποδηλάτου βουνού (mountain bike) και για διαδρομές με οχήματα 4χ4.

Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί το ορειβατικό – χιονοδρομικό καταφύγιο Βίγλας με δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον με σύγχρονες ανέσεις, ενώ παράλληλα λειτουργεί καφέ και εστιατόριο με παραδοσιακές συνταγές και ζεστή ατμόσφαιρα. Μπροστά ακριβώς από το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα σαλέ που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά, το ιδιωτικό σαλέ "TOTTIS", το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο και έχει θεά προς το βουνό και τις πίστες του σκι. Το σαλέ αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα για να καλύψει όλες τις ανάγκες εστίασης και αναψυχής. Τρία μπαρ και ένα εστιατόριο βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών. Στο χωριό Πισοδέρι από το  οποίο ξεκινά ένας από τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων μεταξύ αυτών Ξενοδοχεία, Ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς επίσης ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ. Στο χωριό Πισοδέρι βρίσκεται η αφετηρία ενός από τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου παρέχοντας άμεση πρόσβαση στους επισκέπτες οι οποίοι επιλέγουν το χωριό για την διαμονή τους. Στην Φλώρινα οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια πληθώρα Ξενοδοχείων – Ξενώνων, τα οποία προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενώ παράλληλα συνδιάζουν το μαγευτικό τοπίο της πόλης.

Για να δείτε εικόνες από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου από live κάμερα πατήστε ΕΔΩ.

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα