09.09.2013 – Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά

dimarxos florinasΓια τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι, στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υγεία, κουράγιο, υπομονή, και επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων.
Η σχολική χρονιά φέτος ξεκινά με προβλήματα σ’ ότι αφορά στο νέο εκπαιδευτικό και οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ελήφθησαν και λαμβάνονται.
Τα οικονομικά του Δήμου και γενικότερα της Αυτοδιοίκησης έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε για το καλύτερο.
Η πολιτική της μείωσης του κοινωνικού κράτους δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις πρόνοιας στην Αυτοδιοίκηση, σημαντικός τομέας για τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.
Περνάμε δύσκολα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε βλέποντας μπροστά, για να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα.
Ο Δήμος Φλώρινας, όλο το καλοκαίρι, αξιοποιώντας και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ, επισκεύασε σχολικές μονάδες, έτσι ώστε η λειτουργία τους να γίνει οικονομικότερη.
Είμαστε προετοιμασμένοι μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική χωρίς τη συσστράτευση και τη συνεργασία όλων μας. Καλώ τον καθένα και την κάθε μια της εκπαιδευτικής κοινότητας, πέρα από θέσεις και αξιώματα, σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία, για μια ορθολογικότερη χρήση των κονδυλίων και οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα είμαστε στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.
Η διαμόρφωση των πολιτών του μέλλοντος, η προοπτική μιας χώρας, έχει να κάνει με τη νοοτροπία που αποκτά ο λαός μας, έχει να κάνει με την εκπαίδευση. Μια ευνομούμενη και προοδευτική πολιτεία, η αναμόρφωση και η προοπτική ενός τόπου, η ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, βασικού συστατικού στοιχείου για την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας, ο βαθμός του πολιτισμού μας, εξαρτάται από την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Για εμας, ως Δημοτική Αρχή, η δημιουργία ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και μάθησης είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Επενδύουμε στην παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.
Σας εύχομαι υγεία και να είναι δημιουργική η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα