Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης της Φλώρινας.
Το καδοπλυντήριο όχημα του Δήμου Φλώρινας, επιχειρεί στα σημεία όπου βρίσκονται τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων, πλένοντάς τους επί τόπου.
Παράλληλα, στους κάδους τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο, στο οποίο σημειώνεται η ακριβής ημερομηνία πλύσης, ώστε οι πολίτες να πληροφορούνται για την περιοδικότητα καθαρισμού τους.
Οι εργασίες καθαρισμού και πλυσίματος όλων των τύπων κάδων απορριμμάτων επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε γειτονιές της πόλης και θα επεκταθούν στις κοινότητες του Δήμου.
Τι απορρίμματα πετάμε σε κάθε κάδο
Στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης πετάμε, ανάλογα τον κάδο, μόνο υλικά από:

  • Χαρτί
  • Γυαλί (όχι σπασμένα γυαλιά)
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο

Στους καφέ κάδους πετάμε μόνο βιοαποδομήσιμα ή αλλιώς οργανικά απορρίμματα, δηλαδή φλούδες, φρούτα και λαχανικά, φύλλα και γρασίδι, υπολείμματα τροφών, ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα. Ποτέ όμως μέσα στη συσκευασία τους. Τα βάζουμε στον κάδο μέσα σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες.
Στους γνωστούς πράσινους κάδους πρέπει να πετάμε μόνο τα απορρίμματα που προέρχονται από το σπίτι μας, το κατάστημά μας, από χώρους, γενικότερα, όπου εκδηλώνονται καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, εκτός από μαγειρικά ή μηχανικά έλαια.
Τα απορρίμματα που ρίχνουμε στους πράσινους κάδους πρέπει να τα έχουμε τοποθετήσει σε ανθεκτικούς σάκους, δεμένους, έτσι ώστε να αποκλείεται η διαρροή του περιεχομένου τους.
Δεν ξεχνάμε ότι όλοι μαζί με απλές καθημερινές πράξεις και ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες καθαριότητας προστατεύουμε το περιβάλλον και διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό.
Είναι τρόπος ζωής, είναι πολιτισμός!
Γραμμή εξυπηρέτησης δημότη για θέματα καθαριότητας: 2385022621 (εργάσιμες ημέρες, 08:00 με 13:00).

 

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας

Αναζήτηση

Επόμενες Εκδηλώσεις

Νέα άρθρα